Treball – Temporada

Treball de temporada
Moltes empreses i sectors requereixen personal de reforç per cobrir places en temporades concretes com poden ser l’estiu, el Nadal, les poques de rebaixes… A continuació es presenten unes quantes idees de possibles feines de temporada.
La majoria de vegades les vacants es cobreixen mitjançant Empreses de Treball Temporal (consulta’n ací un llistat), però no deixes d’adreçar-te directament a empreses, entitats o associacions per deixar el teu currículum i sol·licitar-hi feina.

Oci
Durant les vacances escolars d’estiu, entitats públiques i privades organitzen diverses activitats per a xiquets i joves (colònies, camps de treball, rutes, campaments, casals…) que requereixen contractar persones amb el títol en monitoratge o direcció de lleure educatiu(consulta escoles i associacions que imparteixen aquesta formació).
Si eres monitor, la teua feina serà organitzar o contribuir a planificar activitats, i conduir i animar grups, mentre tens compte dels xiquets. Si has de coordinar alguna activitat, caldrà que tingues el títol de director d’educació en l’oci.
Durant la resta de l’any, les feines temporals que es requereixen en l’àmbit escolar són les de monitor de menjador, de pati i de suport d’activitats extraescolars.
Convé que sàpigues que per treballar en oci educatiu, també és d’utilitat tenir experiència (encara que sigui voluntària), el títol de socorrista o el de manipulador d’aliments, i haver cursat estudis relacionats amb l’àmbit de l’educació i la pedagogia.
I si vols treballar a centres que organitzen activitats per temàtiques, tingues en compte que valoren la formació especialitzada en àmbits com la música, els idiomes, els esports, el medi ambient, el teatre…
On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Envia el teu CV a entitats i empreses que treballen en oci i cultura, i consulta ofertes a les pàgines Todocampamentos.com,Hacesfalta.org …
Socorrisme
Durant l’estiu, hi ha gran demanda de socorristes a piscines, platges i instal·lacions esportives o d’oci, per atendre i preveure accidents.
Per treballar de socorrista és imprescindible tenir el títol de socorrista terrestre o aquàtic i terrestre, i coneixements d’atenció sanitària immediata de nivell 2.

I que es valoren altres titulacions com les de desfibril·lador semiautomàtic, patró d’embarcació d’esplai, tècnic de transport sanitari, d’animador sociocultural o de monitor de lleure i tenir el permís BTP.
On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Pots consultar una borsa d’ofertes laborals a Creu Roja de València, a la Federació valenciana de Salvament i Socorrisme (http://www.fsscv.es) o a Socorrismo.com.
Pots fer autocandidatura a empreses d’oci, càmpings, hotels… que a vegades contracten socorristes.
Turisme i Hostaleria
Durant la temporada estival, l’oferta més rellevant és al sector del Turisme i l’Hosteleria. Es concentra sobretot a les zones de platja, bars, restaurants, hotels i càmpings i en el cas de la informació o l’animació turística, a la recepció d’un hotel, un càmping, una oficina d’informació o un centre d’interès turístic (museu, parc temàtic d’atraccions…) atenent el públic, acompanyant grups o promovent productes i serveis.
Tot i que l’experiència no és indispensable, l’empresa pot demanar com a requisits estudis relacionats amb l’hosteleria i el turisme, el títol de monitor de lleure i activitats socioculturals i/o el de manipulador d’aliments.
Cal tenir facilitat de tracte amb el públic, bona presència, amabilitat, flexibilitat i capacitat d’adaptació i, molt sovint, dominar idiomes.

On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Fes-te amb llistes d’empreses per mitjà de les pàgines grogues.
Les borses de treball en línia també poden ser un bon recurs per trobar una feina d’aquestes característiques: Turijobs.com,Turiempleo.comEmpleoenturismo.comTrabajoturismo.comEventoplus.comNexotur.infoAnimajobs.comAfuegolento.comHosteleo.comHotelcareer.com

Treball al camp
Als convenis col·lectius es defineix com a temporer (o personal de temporada) aquells treballadors contractats per una empresa per fer tasques agràries en períodes de temps determinats. Entre els mesos de juny i novembre és quan augmenta la seva demanda ja que és l’època de recollida de moltes fruites.
Per fer de temporer cal tenir com a mínim 16 anys i, segons l’empresa agricultora, experiència en la realitat del treball al camp. A més a més, cal conèixer la regulació de les condicions de treball regulades pel conveni col·lectiu específic d’àmbit provincial.
On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Per a més informació consulta ocupacio.gva.es, entitats com… i les pàgines web Wwoof.orgAnefa.org o Fruitfuljobs.com.

Programa Provincial per l’ocupació Hotelera i Turisme social

Pots entrar en la web de l’Ajuntament d’Algemesí fent click ací per a consultar les bases i descarregar-te el formulari de solicitud. Tin en compt que el termini d’inscripció acabarà en novembre del 2013.

Botigues, grans magatzems i supermercats
Per atendre l’augment de feina, les botigues i grans magatzems amplien la seva plantilla en les èpoques de Nadal, d’estiu i de rebaixes, així com durant els caps de setmana de la resta de l’any.
No s’acostuma a demanar experiència ni perfils concrets, però la bona educació, la facilitat de paraula i el coneixement d’idiomes, especialment a les zones turístiques, és de gran utilitat.
On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Pots trobar ofertes a les pàgines Comercial-jobs.com, Comerciales.es, Personalparatiendas.com i Fashionjobs.com.

Fàbriques, indústries i magatzems
Els sectors amb més demanda són: alimentació, metal·lúrgia, confecció, laboratori, fusta, impremta, electrodomèstics, paper, pintura…
Habitualment no cal una formació específica, però es valora tenir coneixements bàsics d’informàtica, el carnet de conduir i la capacitat d’adaptació als horaris intensius i rotatius (matí, vesprada i nit).
On pots trobar ofertes de feina d’aquest tipus?
– Consulta els següents webs: Jobtransport.es, Comme.org, Servicoop.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *